Service til Ældrecentrene

Her kan du se hvilke muligheder der er for de enkelte Ældrecentre, der får leveret mad fra Køkkenområdet.

Se kvalitetsstandarder på afdelingerne

Kostfaglig vejledning

Køkkenområdet tilbyder vejledning af uddannede kostfaglige vejledere.

Køkkenområdets kostfaglige vejledere kan tilkaldes ved behov for ernæringsvejledning til beboere, eller for undervisning af personale. Herunder individuel, personlig vejledning af beboer, pårørende, personale og/eller udarbejdelse af kostplaner og vurdering af nuværende tiltag. Dette uanset ernæringsmæssig udfordring fx småtspisende og vægttab, diabetes, ønske om vægttab mm.

Derudover er kostfaglige vejledere bindeled mellem Køkkenområdet og Ældrecentrene og tager bl.a. imod tilbagemeldinger på maden, spørgsmål, ønsker mm. Herunder også årligt afdelingsbesøg sammen med afdelingsleder.

Kostfaglige vejledere kan kontaktes på tlf.: 41 93 68 22/ 41 93 68 17

Service fra Køkkenområdet

Døgnkosten leveres efter godkendt kvalitetsstandard

Morgenmad
Ældrecentrenes afdelinger bestiller råvarer til morgenmad.

Frokost
(bestilles på on-line-bestillingslisten)
Der tilbydes:
Brød
Kødpålæg
Fiskepålæg
Salater, f.eks. makrel,- tun- eller hønsesalat
Pålægspynt
Ost
Råkost

Eftermiddagskaffe 
Kage efter Køkkenområdets bageplan.      
Der er altid alternativer til dagens kage at vælge imellem.
                
Aftensmad
Der tilbydes en hovedret og en efterret/forret.
Desuden tilbydes dagligt grønsager, råkost og dressing, sødt, surt og diverse tilbehør til menuerne.
Der tilbydes efter vurdering til den enkelte person fravalg af fisk, indmad, fjerkræ, lam, svin, okse, røget, pasta, løse ris, kål samt bælgfrugt.

Portionsstørrelse, aftensmad
Hovedret:
80 g hel kød, 100 g fars eller fisk
125 g kartofler, 75 g ris eller pasta
1,2 dl sovs
50 g grønsager
1 dl råkost eller rødkål
Der er mulighed for at tilkøbe ekstra portioner af de enkelte komponenter af hovedretten.

Efterret/forret
2 dl dessert, mælkegrød eller frugtgrød
2,5 dl supper
4,5 dl husholdningssupper

Aftenskaffe
Brød til aftenkaffe kan bestilles efter Køkkenområdets bageplan.

Mærkedage

Levering af mad på mærkedage, helligdage, jul og nytår

  • På "skæve" helligdage leveres "højt belagt" smørrebrød eller lun ret.
  • Fastelavns mandag: Fastelavnsboller
  • Dronningens fødselsdag d. 16. april: Boller og chokolade
  • "Lille bededagsaften”: Hveder
  • Sct. Hans Aften d. 23. juni: Hot dog
  • Mortensaften d. 10. november: Andesteg m/tilbehør og ris a' la mande

JUL:
December måned:

Årlig julefrokost for beboere på ældrecentre samt personale, den samme dag efter Køkkenområdets menuplan.

Inden jul udsendes plan for:

  • smørrebrød
  • kage til juleugen
  • hjemmebagte småkager

Den 24. december til frokost/middag:
Køkkenområdet sender menuforslag ud, hvorfra de enkelte ældrecentre selv kan vælge.

Den 24. december til aften:
Den varme hovedret er andesteg med diverse tilbehør og ris a'la mande med kirsebærsovs.

Personalet på ældrecentrene skal selv koge kartofler, varme kød og sovs.

NYTÅR:
Den 31. december til middag:
Serveres kogt torsk med sennepssovs, æg, rødbeder og citronfromage.

Den 31. december til aften:
Køkkenområdet sender menuforslag ud, hvorfra det enkelte ældrecentre selv kan vælge.

Festbespisning

Fest- og mødebespisning fra Køkkenområdet

Køkkenområdet laver hvert kvartal menuforslag til inspiration for bestilling af mad til fester og møder.

Fest- eller mødebespisning skal bestilles hos Køkkenområdets Kokke på telefon 7233 5806 mellem kl. 11.00 og 13.00. Kokkene vil være behjælpelige med at sammensætte den menu der passer bedst til lejligheden.

Menuforslagene er lavet til inspiration, har I andre ønsker vil Køkkenområdet gerne være behjælpelige med dette.

Der bliver udarbejdet 5 menu forslag om året, der er tilpasset årstiden.